woensdag 30 maart 2011

Ben je boos?


Betere raad – Bas Rompa

Ben je boos
Pluk een roos
Zet hem op je hoed
Dan ben je morgen weer goed

Helpt het niet?
Blijf je kwaad?
Dan volgt nu betere raad:

Ben je boos
Pak een doos
En geef hem een schop of verscheur hem:
Dat lucht op

Black Butterflies

Kippenvel bij de trailer van de film die morgen in premiere de film Black Butterflies met o.a. Rutger Hauer en Carice van Houten. De regie ligt in handen van Paula van der Oest.
Black Butterflies gaat over het leven van de jonge Zuid-Afrikaanse kunstenares Ingrid Jonker, een avontuurlijke en rebelse geest die haar vrije ideeën over kunst, liefde en politiek met een kleine groep gelijkgestemde schrijvers en kunstenaars in Zuid-Afrika deelde, de Sestigers. Tegen de achtergrond van verzet tegen de censuur van de Nasionale Party, leeft Ingrid Jonker haar jonge leven tot het uiterste en wordt haar werk steeds bekender en meer gewaardeerd.De grote liefde in het leven van Ingrid Jonker, de schrijver Jack Cope, kan haar niet het geluk en de gemoedsrust geven waar ze naar op zoek is. Met haar vader Abraham Jonker, een rechtse minister voor de Nasionale Party tijdens het Apartheidsregime, heeft ze een moeizame relatie. Politieke onenigheid drijft vader en dochter steeds verder uiteen...dinsdag 29 maart 2011

Taarten van Abel

'' Ik heb een paar puntjes die ik met je wil bespreken, dat wil ik doen in jou mobiele bakkerij....''


Zondag 3 april begint om 19:00 op Villa Achterwerk het 8ste seizoen van de Taarten van Abel.
Zelf ben ik al meerdere seizoenen fan van deze kindertalkshow en kijk ik met veel plezier naar de kinderen met hun mooie, grappige, leuke en soms ontroerende verhalen.
In de eerste aflevering maakt Mick (9) een 'blauwhoofdtaart' voor zijn vriend en vijand Oliver....

Wil je tips of leuke idee-en voor een taart ga dan naar de www.taartenvanabel.nl en als je er dan toch bent stuur dan iemand een e-taart.

zaterdag 26 maart 2011

Fietsen maar!

Leuke dingen hoeven niks te kosten en nu de lente heerlijk is begonnen komen de tijden om een dag heerlijk in de frisse buitenlucht te zijn er weer aan.
Daarom heeft de webste http://www.debelevingswinkel.nl/ in tijden van crisis een ontzettend leuke gratis fietsroute.
Met een zelf gemaakt picknick lunch, mooi weer een leuke route en natuurlijk een fiets heb je een ontzettend leuke dag!

woensdag 16 maart 2011

Slaap lekker allemaal....

Ik wil dromen - Willem Wilmink


Ik ga slapen. Ik wil dromen
van een kindje in de wieg.


Ik ga slapen. Ik wil dromen
dat ik naar de sterren vlieg.


Ik ga slapen. Ik wil dromen
van citroenen aan de book.


Ik ga slapen. Ik wil dromen
dat ik droom.

Omsingel 2 & 3 april in je agenda!


Schrijf in je agenda en laat je trakteren door het museum!!!!
In het weekend van 2 & 3 april is voor de 30ste keer het Museum weekend plaats. Met museumweekend zijn er meer dan 500 museums over Nederland die hun deuren openzetten voor publiek. De museums die meedoen organiseren allerlei bijzondere activiteiten en je kunt dus gratis naar binnen.

Kijk voor alle deelnemende museums op www.museumweekend.nl

Write in your calendar and let you treat through the museum!!
During the weekend of 2 & 3 April for the 30th time the Museum weekend. With museum weekend there are over 500 museums throughout the Netherlands opened their doors to the public. The participating museums organize many special activities, you might get free.

For all participating museums on www.museumweekend.nl

maandag 14 maart 2011

Boekenweek!

Morgenavond 15 maart vindt het traditionele Boekenbal plaats dit als officiele aftrap van de Boekenweek. Vanaf 16 tot en met 26 maart vindt namelijk de 76ste editie van de Boekenweek plaats.
Dit jaar wordt het Boekenweekgeschenk geschreven door Kader Abdolah. Speciaal voor de boekenweek schreef hij het boek De Kraai. 


De kraai
Een makelaar in koffie, gevestigd aan de Lauriersgracht in Amsterdam, verdeelt zijn dag over zijn werk en zijn passie. Overdag staat hij in zijn winkeltje waar hij zowel Nederlanders als migranten ontmoet, ’s avonds schrijft hij verhalen die laten zien hoe hij als jongen in Perzië opgroeit. Door heden en verleden, realiteit en verbeelding, Perzië en Nederland met elkaar te verbinden, schept de schrijver een nieuwe realiteit. Met de kraai als objectieve getuige…

Kijk voor activiteiten over de boekenweek op www.boekenweek.nl