vrijdag 30 maart 2012

Museum weekend 14&15 april

Het is weer zover hou 14 & 15 april vrij in je agenda want dan is het museumweekend.  Nederlandse musea doen voor de 31ste keer hun deuren voor bezoekers het hele weekend open voor maar liefst € 1,-.
Ieder jaar wordt er aan dit weekend een thema gehangen het thema van dit jaar is: Laat je verrijken door het museum.
Wil jij weten of het museum waar jij graag heen wilt nog speciale activiteiten regelt tijdens dit weekend neem dan een kijkje op museumweekend.nl

Beleef de lente

Beleef de lente

De lente is aanwezig. De zon schijnt in overvloed, de vogels fluiten en de knoppen aan de boom zijn hard aan het groeien. 
Ben je een echte fan van de lente?
Neem dan een kijkje op de website beleefdelente.nl kan je namelijk de lentekriebels van het vogelrijk bekijken. Via webcams is te zien hoe de vogels nesten bouwen, het eerste ei leggen en het uitvliegen van het laatste kuiken.
Ontzettend leuk om te bekijken.

zondag 18 maart 2012

Earth Hour

Het duurt nog even maar zet 31 maart in je agenda als Earth Hour. Op deze dag doen wereldwijd mensen op aarde een uur het licht en andere elektrische apparaten uit. Ooit is deze geweldige actie begonnen in Sydney waar men bij het Opera House de spots uit deed, inmiddels is dit een wereldwijde actie geworden waar meer dan een miljard mensen aan mee doen. Doe ook mee en meld je aan
http://www.wnf.nl/nl/earth_hour

vrijdag 9 maart 2012

Design museum Gent

Vorig weekend heb ik een bezoek gebracht aan het Design museum Gent. Een museum waarbij je in een paar ruimtes inzicht krijg van Design vanaf Rococo tot hedendaags design.
Het Design Museum bevindt zich in een prachtig pand waar vroeger familie de Coninck een hotel bezat.
Het gebouw is een zeer indrukwekkend voorbeeld van de typisch Vlaamse burgerlijke bouwkunst uit de 18de eeuw. Wie het Museum binnenwandelt, wordt ondergedompeld in de leefwereld van een 18de-eeuwse, rijke Gentse familie. De salons met authentieke parketvloeren en wand- en plafondlambrizeringen zijn er opgesmukt met een rijkdom aan stijlmeubelen. Dit waren de ruimtes die mij dan ook het meeste aanspraken.